søndag 5. februar 2012

Rigg for "deadbait"

   Kulingen raser på utsia veggen og gjør stadige forsøk på å kløne tak i termometeret. Men det har muligens frosset fast der det henger. Det viser i alle fall 20 blå grader.
   I kjedsomhet startet jeg å søke etter ideer  for rigging av agnfisk etter kveita. Vi har brukbare forekomster av sei i rett størrelse (ca 20-30 cm) inne i Storfjorden på vår/sommerstid. Og etter å ha lest om agn til kveita er jeg overbevist om at sei er ok. Men hvordan skulle den rigges på mest effektive måte? Og hvilket oppsett skulle man velge? Fant noen nett-butikker som hadde noe som så interessant ut. Denne for eksempel:

drachkovitch_rig.

   Drachkovitch rigg dukket opp i Pike & Predators Magazine desember 2002 og ble beskrevet av James Holgate. Denne ble designet av franskmannen og ledende predator-fisker, Albert Drachkovitch for 30 år siden på det tidspunktet. Her følger også med en beskrivelse over hvordan den skulle brukes:


   Fant også denne som går på det samme prinsippet:

Kogha Dead Bait System.

   Dette førte til at jeg tok fatt på å kopiere denne men dimensjonert for kveitefiske. Med 3/0 Owner ST-66TN-4X, 1.15mm dia. Imperial Soft Leader fra DAM, 10mm splittring fra Owner og 200 lbs ball bearing svivel skulle det nok holde en stund. Og slik ble den.

 Det er ca 22cm fra øyet til bøyen på strengen. Burde passe til en sei på ca 30-35 cm
Lengden kan enkelt tilpasses  for mindre agnfisk. 


   Her må det bly til. Ser for meg en fortom på ca 1-1.5m med 250-350gr (feks. KINETIC MagicMinnow Halibut Anti Twist Rig) forran.

   Fant også denne snedige saken til shadene mine. Går under navnet Spirajig.


  Her er det også mulig å lage noe sjøl. Skal mekke litt i dagene fremover så får vi se hva som dukker opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg